poniedziałek, 7 grudnia 2015

{pasta z awokado}

Poniedziałkowy poranek to nie jest dobry czas na wymyślanie kreatywnego śnaidania, 
dlatego już wczoraj przygotowałam prostą i smaczną pastę z awokado. 
Oboje z Małżem uwielbiamy awokado w takim wydaniu, miło więc zacząć tydzień od czegoś pysznego. I prostego!



Potrzebne będą:
jedno dojtrzałe awokado
dwa jajka ugotowane na twardo
garść natki pietruszki
szczypta soli
2 małe ząbki czosnku (zapomniałam wcześniej napisać! :D)
sok z 1/4 cytryny

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na w miarę gładką masę. 
Zielone kanapki w ponury poniedziałek to fajny zastrzyk energii! :) 
Smacznego!


Udanego dnia!
k

18 komentarzy:

  1. Pyszności :))) Kasiu narobiłaś mi ogromnej ochoty na avocado, dziś pobiegnę kupię i też zrobię sobie pastę :))
    Buziaki <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Przypomniała mi się pewna nutka na te pyszności : "Nie gadaj mi o abonamencie za komórę I o wysokich cenach, Nie gadaj mi o polityce i o tym , że wszystko się zmienia.
    I nie mów tylko o swojej pracy, i o tym ile zarabiasz. O tym kto gdzie Ci podpadł,o tym z kim nie rozmawiasz...
    Opowiedz mi o smaku chleba razowego z pasta avocado...Albo nie mów nic... " :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie przepadam za samym awokado ale w pastach smakuje świetnie. Twoja pasta wygląda niesamowicie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Moje dzisiejsze śniadanie - kanapka z awokado, jajkiem na twardo i szczypiorkiem. :-) Niech kto powie, że nie jest coś na rzeczy. ;-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam taką pastę i też czasem sobie robię...juro sobie zrobię, a co :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja robiłam kiedyś, ale z czosnkiem, a po tej Twojej to przynajmniej można bezpiecznie wyjść do ludzi :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ha, w moim też był czosnek! 2 ząbki! Zapomniałam go wpisać w składniki - dzięki za przypomnienie! :D

      Usuń
  7. Spróbuję bo dla mnie to kulinarna nowość!
    Pozdrawiam, M.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam Martuś, naprawdę miła odmiana dla kanapek z serem czy szynką. :)

      Usuń
  8. Lubię awokado. Nigdzie nie spotkałam go w połączeniu jajecznym. Przypomniałaś mi pastę jajeczną, która robiła moja babcia na podróż pociągiem. Wspaniałe smaki dzieciństwa.
    Mój hicior to sałatka: awokado, sok z 1/2 cytryny, tuńczyk w sosie własnym, duża garść natki, 1 łyżka kaparów, 1 łyżka oliwy, zioła prowansalskie, duuużo pieprzu, sól jak kto musi. Mój mąż dopieszcza majonezem.

    OdpowiedzUsuń
  9. Pyszności. nie jadłam takiej pasty i zdjęcia przekonują mnie, że warto to zmienić! Dzięki za świetną inspirację! Pozdrawiam Ala

    OdpowiedzUsuń
  10. Wygląda i brzmi pysznie! Muszę koniecznie wypróbować przepis!

    OdpowiedzUsuń
  11. uwielbiam awokado. i pasty z niego też. a jakie zdrowe ono jest w dodatku!

    OdpowiedzUsuń
  12. Do mnie awokado jakoś nie przemawia, ale może w takiej paście zagustuję. Bo kanapki standardowe już mi się znudziły i przejadły ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Znam tę pastę w wersji mniej light, z majonezem za to bez pietruszki ;) Jedna z moich ulubionych :D



    OdpowiedzUsuń
  14. Bardzo fajny pomysł, my też lubimy awokado, jest bardzo zdrowe!

    Miłego dnia,
    Ania:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Muszę spróbować! Uwielbiam awokado, dla mnie już nawet kromka dobrego chleba nim posmarowana i posypana odrobina soli to uczta dla zmysłów;) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  16. Uwielbiam awokado! Mogłabym być Twoim mężem ;P

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twój czas i komentarz. :)